INOST MLADIH 2019.

U organizaciji Saveza inovatora Republike Srpske i Udruženja inovatora grada Banja Luka od 17. do 19. aprila 2019. godine realizovana je u Domu omladine Banja Luka XXI međunarodna izložba ideja, inovacija i stvaralaštva „INOST MLADIH 2019“.

Na ovogodišnjem „INOST-U MLADIH 2019“ predstavljeno je 343 rada od oko 505 autora iz Republike Srpske i Federacije BiH, Srbije, Slovenije, Makedonije, Austrije, Ruske federacije, Kine, Indonezije, Tajvana, Indije i Irana.

Naša škola predstavila se sa četiri projekta koji su privukli pažnju kako kod posjetilaca tako i kod organizatora, predstavnika Saveza inovatora Republike Srpske i predstavnika Ministarstva nauke i tehnologije.
Projekti naše škole su:
 ŠKOLSKI ASISTENT
 PAMETNA KOŠNICA
 FLOOR SYNTH
 100W LD BLIC

Učenici elektrotehničke škole Srednjoškolskog centra “Ljubiša Mladenović“ među kojima su Luka Marinković, Marko Vidović, Ivana Ćulibrk, Saša Vicanović, Nemanja Gavrić i Nedeljko Ostojić predstavili su svoje projektne ideje velikom broju okupljenih posjetilaca među kojima je bio i Srđan Rajčević, ministar za naučno tehnološki razvoj, isoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske, kao i gradonačelnik
Banja Luke, Igor Radojičić.

Učenik naše škole Luka Marinković, u konkurenciji srednjih škola, nagrađen je srebrenom plaketom za projekat ŠKOLSKI ASISTENT.

Čestitamo timu učenika na postignutim rezultatima !

Uprava škole i Osnivač

INOST MLADIH 2018.

oš jedan uspijeh naših učenika na INOST-u MLADIH 2018!

Na ovogodišnjem INOST-u naši učenici Elektrotehničke škole, smjer Tehničar računarstva su se predstavili sa 4 projekta:

  • „Pametni raspored časova“,  autor: Luka Marinković;
  • „Arduino monitor“, autori: Luka Marinković, Marko Vidović i Saša Vicanović;
  • „USG“, autori: Marko Vidović, Saša Vicanović, Nemanja Gavrić, Dejan Gvozdić, Luka Marinković i Ivana Ćulibrk;
  • „Night vision“, autori: Luka Marinković, Ivana Ćulibrk i Nemanja Gavrić.

U dobrom raspopoženju, mladi inovatori su svojim projektima privukli pažnju članova komisije pokazavši da se ime naše škole i ove godine sa razlogom našlo u zgradi Doma omladine tokom INOSTA MLADIH 2018.

Nagrade nisu izostale, nagrađeni su projekti „Pametni raspored časova“ i „Arduino monitor“ sa specijalnim diplomama.

INOST MLADIH 2017.

INOST 2017.

Utisci učesnika INOST-a

„INOST je veoma koristan za sve nas. Ovakve manifestacije i takmičenja trebalo bi češće organizovati. Mediji bi mogli više pažnje posvećivati ovakvim dešavanjima, pozivajući ljude da nas posjete. Svako može biti zadivljen mnoštvom dobrih ideja koje su ovdje izložene. Bilo bi dobro kada bi žiri i tokom trajanja INOSTA ukazivao na to da li postoji i gdje problem u projektu što bi nam pomoglo da naše projekte još više unaprijedimo.“
Nikola Mirković
Učenik
Učešće na INOSTU je veliko iskustvo za mene, koje će mi koristiti u životu. Na ovaj način dolazimo do velike razmjene informacija o raznim oblicima stvaralaštva i ideja. Ponosan sam na projekte koje predstavlja naša škola. Pravo je zadovoljstvo biti u ovom timu ljudi sa kojima sam sarađivao na INOST-u.
Marko Vidović
Učenik
Ovogodišnji INOST je prelijepo iskustvo za mene i sve nas, jer se na jednom mjestu mogu vidjeti mnogi zanimljivi radovi i djela. Od samog početka očekivao sam dobre rezultate jer sam uvjeren u vrijednost naših projekata. Želja mi je da naša škola i naredne godine učestvuje na INOSTU i sličnim takmičenjima.
Vladimir Hrvaćanin
Učenik
„INOST je bitan za nas mlade srednjoškolce jer nas podstiče na kreativnost, rad, trud i marljivost. Sve ovo doprinosi razvoju naših poslovnih sposobnosti i sigurno je da će nam to trebati i koristiti u životu. Veoma cijenimo projekte ostalih škola i smatram da se na ovaj način kvalitetno gradi poštovanje prema konkurenciji jer ovdje zaista možemo vidjeti odlične ideje.“
Luka Marinković
Učenik

Profesor Danijel Kozarac je izrazio zadovoljstvo timskim radom svojih učenika, kao i zainteresovanošću posjetilaca.

Oduševljenje i osmijeh na licima onih koji su probali specijalne polarizovane naočale na PRIVATNOM MONITORU, jasan su nam pokazatelj uspješnosti ovog projekta. Kako je svakom od nas važna bezbjednost naših sredstava, posebnu zainteresovanost kod posjetilaca izazivao je i naš projekat SAVREMENA ZAŠTITA BANKOMATA. Preciznu metodu prisluškivanja otkriva još jedan naš projekat-LASER MIKROFON koji je privlačio i zadržavao pažnju prisutnih.

INOST 2017.
INOST 2017.
INOST 2017.

Kako su izgledali naši projekti?