Praktična nastava

Praktična nastava se u našoj školi izvodi od prvog do četvrtog razreda. Plan i program ovog predmeta je na svakoj godini  kvalitetno osmišljen i prilagođen uzrastu naših učenika.

Tako,  u prvom razredu na časovima  prakse učenici  savladavaju  osnove  poslovne korespondencije u savremeno opremljenom kabinetu za praksu. Po završetku prvog razreda učenici su osposobljeni za samostalnu pripremu poslovne korespondencije i kancelarijskog poslovanja.

  DSCN1243

U drugom i  trećem razredu se, pored redovnih časova praktične nastave, organizuje i petodnevna praksa u proizvodnim, trgovačkim i ugostiteljskim  preduzećima  u cilju sticanja radnog  iskustva naših učenika.

Praksa u radnim organizacijama je do sada pokazala izuzetne efekte.

Učenicima 4.razreda praksa postaje najzanimljiviji predmet jer rade i rukovode sopstvenim preduzećem za vježbu. Radi se o virtualnom poslovanju putem Interneta  i povezivanju sa drugim preduzećima u zemlji i region, ali i mogućnošću uspostavljanja poslovnih kontakata i saradnje sa preduzećima širom Evrope.

DSCN1240

Kroz ovaj vid nastave učenici ispoljavaju svoje organizacijske sposobnosti, jačaju  preduzetnički duh i pregovaračke sposobnosti, razvijaju kreativnost i spremnost na timski rad.

Kabineti za praktičnu nastavu su opremljeni savremenom računarskom opremom,što je prednost kod ovakvog vida nastave.

 

SPISAK INSTITUCIJA U KOJIMA UČENICI OBAVLJAJU PRAKSU

 

  1. FOND PIO           

  2. POŠTE SRPSKE

  3. Knjigovodstveni biro „SIGMA“

  4. MILBAUER

  5. UNIKOP

  6. MB SLAVNIĆ 

  7. PORESKA UPRAVA

  8. IRB BANKA

  9. „ČAJAVEC“ Laktaši