ПОСЈЕТА ОМБУДСМАНУ ЗА ЉУДСКА ПРАВА БИХ

ПОСЈЕТА ОМБУДСМАНУ ЗА ЉУДСКА ПРАВА БИХ Поводом Свјетског дана дјетета 20. новембра

У уторак, 15.11.2022. године у 10:00 часова поводом обиљежавања Свјетског дана дјетета 20. новембра, у просторијама Омбудсмана за људска права Босне и Херцеговине у Бањој Луци организован је пријем представника Савјета ученика СШЦ „Љубиша Младеновић.“

Разговор је уприличен са Омбудсменом, проф. др. Невенком Врањеш, у просторијама сједишта Институције омбудсмена за људска права Босне и Херцеговине у Бањалуци, а  представници Савјета ученика Средњошколског центра „Љубиша Младеновић“ за 2022/2023 школску годину који су посјетили ову институцију су: Душан Трамошњика, Лука Томић, Анђела Божић, Јована Икаловић, Михајло Божичковић Аљоша Рађеновић, Марко Чубриловић, Ајла Хибић, Милош Зељковић, Огњен Џинић, Јована Јеремић, Хелена Дуњић, Марко Малешић и Маја Лукајић.

Посјета ученика СШЦ „Љубиша Младеновић“ придружује се активностима Омбудсмана у обиљежавању годишњице усвајања Конвенције о правима дјетета, а то су: учешће у кампањи Уницефа у Босни и Херцеговини „Дјеца преузимају“, затим посјета представника Институције омбудсмена Јавној установи Центар Сунце у Приједору (установа за образовање и хабилитацију дјеце са потешкоћама у развоју), као и сарадња са  Међународном организацијом за миграције по питању о миграција и тренутне ситуације у Босни и Херцеговини, са посебним освртом на права дјеце миграната.

Током посјете ученици су разговарали о правима дјетета, о начину рада, мандату и надлежностима Омбудсмана, као и о бројним изазовима са којима се дјеца и млади сусрећу данас, са посебним освртом на насиље на интернету.

У Бањој Луци, 15.11.2022. године                   

Ана Галић мр,

Координатор Савјета ученика

ПОСЈЕТА ОМБУДСМАНУ