MALA ŠKOLA PROGRAMIRANJA,  koja postaje dio tradicije bogatog i raznovrsnog programa u organizaciji  Srednjoškolskog centra „Ljubiša Mladenović“,  namjenjena je učenicima osmog i devetog razreda osnovne škole koji žele da na siguran način uđu u čaroban i kreativan svijet informatike.

Život u svijetu informatike zahtijeva ulaganje u razvoj znanja i poznavanje informacionih tehnologija. Učenje djece dobi do 15 godina o programiranju  i dizajnu podstiče način razmišljanja koji im pomaže da se lakše snalaze u tehnološkom svijetu.

Svrha ovakve škole je da djeca razviju programsku logiku, analitičan i sistematičan pristup rješavanju problema kako u programiranju tako i u životu.

2017. PROGRAMIRANJE U PYTHON-u

Srednjoškolski centar LJUBIŠA MLADENOVIĆ” je za osnovce organizovao MALU ŠKOLU PROGRAMIRANJA i u toku školske 2016/17. godine, gdje su polaznici bili u prilici da steknu osnovna znanja o programskom jeziku PYTHON”.

Nakon SVEČANOG PRIJEMA, znatiželjne polaznike iz više osnovnih škola  je  do znanja na zanimljiv, zabavan i kreativan način poveo druželjubivi i mladi profesor Danijel Kozarac.

Sa željom da se upoznamo sa ciljevima, prioritetima i snovima naših učenika, a svjesni činjenice da  mladi imaju mnogo toga da nam kažu i pokažu obavili smo i anketiranje polaznika MALE ŠKOLE PROGRAMIRANJA. Upravo kroz ove ankete, ali i direktne razgovore sa “malim programerima” dolazimo do spoznaje da je svako od njih specifičan, izuzetno kreativan, stvaralački nastrojen, vrijedan na jedan poseban način, ispunjen jednostavnim ali snažnim i suštinskim željama i snovima. Svjesni činjenice da mladi ljudi predstavljaju stubove budućnosti svih nas, ističemo oduševljenje saznanjem koliko  su zapravo mudri i dobrodušni budući srednjoškolci.

Dok su učenici od nas učili o programiranju i mi smo učili od učenika o tome šta je to što njima treba, šta im je važno i kako da budemo još bolji.

Nakon održanih časova zamolili smo učenike osnovnih škola da ocjene rad naše MALE ŠKOLE PROGRAMIRANJA i način rada profesora Danijela. O stručnosti, zanimljivosti i korisnosti predavanja profesora Kozarca i rada naše škole mnogo govori i prosječna ocjena 4,78 koju smo zaslužili kod učenika osnovnih škola.

DODJELOM CERTIFIKATA polaznicima MALE ŠKOLE PROGRAMIRANJA u okviru svečanog obilježavanja DANA ŠKOLE  pod motom SIGURNIM KORAKOM NAPRIJED poželjeli smo im mnogo uspjeha u životu.

2016. PROGRAMIRANJE ANDROID APLIKACIJA

Tema PROGRAMIRANJE ANDROID APLIKACIJA je obrađena u okviru MALE ŠKOLE PROGRAMIRANJA školske  2015/16.  godine gdje su djeca imala priliku da uče o kreiranju modernih android aplikacija.

Mala škola programiranja započela je svoj rad SVEČANIM PRIJEMOM registrovanih polaznika. Druženje je obilježilo i veselo raspoloženje na NOVOGODIŠNJOJ ŽURCI, kao i SVEČANA DODJELA CERTIFIKATA polaznicima  MALE ŠKOLE PROGRAMIRANJA.

Certifikate je svim polaznicima, uz prisustvo uprave Škole i Osnivača dodijelio mr Boris Damjanović koji je i vodio ovaj projekat.

http://spskola.com/svecani-prijem-u-malu-skolu-programiranja/

http://spskola.com/novogodisnja-zurka-male-skole-programiranja/