Konkurs za dodjelu Književne nagrade “Slavko Jungić Jesej”

  • Post category:Vijesti

Konkurs za dodjelu Književne nagrade “Slavko Jungić Jesej”

Opštinski odbor Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva “Prosvjeta” Čelinac i “Vinarija Jungić” raspisuju tradicionalni

KONKURS
za dodjelu Književne nagrade “Slavko Jungić Jesej”

Pravo učešća na konkursu koji je otvoren do 15. januara 2016. godine imaju autori mlađi od 30 godina koji stvaraju na srpskom jeziku, bez obzira na državljanstvo i mjesto stanovanja. Jedan autor može poslati najviše jedan neobjavljeni prozni rad (priču, esej, putopis…) dužine do 120 redova ili pet pjesama. Radovi se potpisuju šifrom, a rješenje šifre, kraću biografiju i kontakt podatke (poštanska i elektronska adresa, broj telefona) autori treba da dostave u posebnoj koverti, koja se zajedno sa kovertom u kome se nalazi rad šalje kao jedna pošiljka.

Radove slati u tri odštampana primjerka i na CD na adresu:

SPKD “Prosvjeta”
Opštinski odbor Čelinac
Ul. Vojvode Mišića 36 (Biblioteka)
78240 Čelinac

Najbolji rad biće nagrađen unikatnom diplomom i honorarom od 300 KM, a još tri rada će se otkupiti i biće nagrađeni diplomom i honorarom od po 50 KM. Nagrađeni radovi biće obajvljeni u “Čelinačkim novinama”.
Utemeljivači zadržavaju pravo da na prijedlog žirija ne dodijele prvu nagradu ukoliko budu nezadovoljni kvalitetom pristiglih radova ili povećaju broj otkupljenih radova.
Nagrade će se dodijeliti na književnom susretu na Trifundan (14. februara) u Konobi «Vinarije Jungić» (Markovac, Čelinac), a prisustvo nagrađenih autora je obavezno u smislu preuzimanja nagrada.

Detaljne informacije mogu se dobiti putem imejl adrese:
celinacke@gmail.com

Književnu nagradu “Slavko Jungić Jesej” utemeljili su Opštinski odbor SPKD “Prosvjeta” Čelinac i “Vinarija Jungić” radi afirmisanja zavičajnih književnih stvaralaca, te podsticaja mladih na književno, uopšte kulturno stvaralaštvo, a u znak lijepog sjećanja na znamenitog čelinačkog pjesnika čije ime nagrada nosi.

Utemeljivači Književne nagrade „Slavko Jungić Jesej“
Prvi put ove godine raspisuju i

KONKURS
za pjesmu ili kratku priču o vinu i vinogradarstvu

U ovoj kategoriji nema ograničenja ni za starost autora ni za broj nagrada. Naime, vinom će se nagraditi svaki dobar rad, a pravo učešća imaju svi autori koji na gore dostavljenu adresu i do 15. januara 2016. godine dostave svoje radove.
SPKD „Prosvjeta“ Čelinac
„Vinarija Jungić“ Markovac – Čelinac

Slavko Jungić Jesej (1946 – 2002), profesor književnosti i srpskog jezika, pjesnik i boem ostavio je iza sebe dvije zbirke pjesama: «U vodi oblaci» i «Zrenje bola», a prijatelji i poštovaoci njegovog djela posthumno su objavili i treću od njegovih zaostalih pjesama «Kad svela šuma svane».

Info: http://on.fb.me/1OWGe1h