ODRŽAN JESENJI KROS

U organizaciji Savjeta učenika SŠC “Ljubiša Mladenović” Banja Luka, a u saradnji sa profesorom Fizičkog vaspitanja Sinišom Vidićem, dana 07.10.2022.godine u parku “Mladen Stojanović” Banja Luka održan je Jesenji kros za učenike te srednje škole. Prvo mjesto osvojila je učenica Maja Lukajić, učenica IV 2 odjeljenja, drugo mjesto je zauzeo Ognjen Džinić, učenik IV 1 odjeljenja, a treže mjesto je osvojio Sergej Tomašević, učenik III 1 odjeljenja.

Povod za održavanje Jesenjeg krosa je nedovoljna fizička aktivnost kao javni zdravstveni problem. Prema definiciji Svjetske zdravstvene organizacije, osoba koja u toku jedne sedmice posveti manje od 30 minuta aktivnostima koje ubrzavaju rad srca, izazivaju osjećaj vrućine i kratkotrajni gubitak daha, fizički je neaktivna. Savremeni javno-zdravstveni pristup podstiče svakodnevnu fizičku aktivnost, u trajanju od najmanje 30 minuta.

Za lijep završetak radne sedmice i uspješan nastavak aktivnosti učenika nakon završetka pandemije pobrinuli su se učenici Savjeta učenika, kojima se posebno zahvaljujemo.

U Banjoj Luci, 07.10.2022. godine

Koordinator Savjeta učenika, Ana Galić mr

Jesenji kros