ДОМ ОМЛАДИНЕ Обиљежен Свјетски дан борбе против АИДС-а 1. децембар

Данас, 28.11.2022. године са почетком у 12 часова у Дому омладине Бања Лука обиљежен је Свјетски дан борбе против АИДС-а 1. децембар, у организацији Центра за промоцију здравља и превенцију болести ЈЗУ „Дома здравља“ у Бањој Луци, у сарадњи са Удружењем студената медицине „СаМСИЦ“ Медицинског факултета у Бањој Луци и Градом Бања Лука.

Тим поводом одржано је предавање на тему „Полно преносиве болести“ др Татјане Зарач, специјалиста гинекологије и акушерства, те предавање студената на тему „Дијагностика полно преносивих болести“. Предавањима су присуствовали ученици трећих разреда свих бањалучких средњих школа и координатори Савјета ученика.

Након предавања ученици су имали прилику да поставе питања везана за ову веома битну тему, те су позвани да се слободно обрате новооснованом Центру за промоцију здравља и превенију болести ЈЗУ „Дома здравља“, чије услуге су посебно погодне управо за овај узраст.

Свјетски дан борбе против сиде се одржава 1. децембра. Овај дан се обележава од 1988. године. Тог дана се исказује подршка за људе који су ХИВ позитивни и чланове њихових породица.

У Бањој Луци, 28.11.2022. године

Ана Галић мр, Координатор Савјета ученика СШЦ „Љубиша Младеновић“ Бања Лука