Bronzana medalja na INOSTU MLADIH 2017.

  • Post category:Vijesti

Međunarodna izložba ideja, inovacija i stvaralaštva „INOST MLADIH“ velika je prilika da mladi jedni drugima, ali i starijima predstave svoje ideje, sposobnosti kao i svoj doprinos opštem razvoju.

„INOST 2017“ obilježile su brojne inovacije i zanimljivosti koje su posjetioci mogli vidjeti, čuti i osjetiti. Naša škola predstavila se sa tri projekta koji su privukli pažnju i izazvali oduševljenje kako kod posjetilaca tako i kod organizatora, predstavnika Saveza inovatora Republike Srpske i predstavnika Ministarstva nauke i tehnologije.

Vrijedni i harizmatični učenici naše škole – Nikola Mirković, Marko Vidović, Vladimir Hrvaćanin i Luka Marinković na prirodan i jednostavan način objašnjavali su velikom broju okupljenih posjetilaca kako naši izumi funkcionišu.

INOST 2017.

Utisci učesnika INOST-a

„INOST je veoma koristan za sve nas. Ovakve manifestacije i takmičenja trebalo bi češće organizovati. Mediji bi mogli više pažnje posvećivati ovakvim dešavanjima, pozivajući ljude da nas posjete. Svako može biti zadivljen mnoštvom dobrih ideja koje su ovdje izložene. Bilo bi dobro kada bi žiri i tokom trajanja INOSTA ukazivao na to da li postoji i gdje problem u projektu što bi nam pomoglo da naše projekte još više unaprijedimo.“
Nikola Mirković
Učenik
Učešće na INOSTU je veliko iskustvo za mene, koje će mi koristiti u životu. Na ovaj način dolazimo do velike razmjene informacija o raznim oblicima stvaralaštva i ideja. Ponosan sam na projekte koje predstavlja naša škola. Pravo je zadovoljstvo biti u ovom timu ljudi sa kojima sam sarađivao na INOST-u.
Marko Vidović
Učenik
Ovogodišnji INOST je prelijepo iskustvo za mene i sve nas, jer se na jednom mjestu mogu vidjeti mnogi zanimljivi radovi i djela. Od samog početka očekivao sam dobre rezultate jer sam uvjeren u vrijednost naših projekata. Želja mi je da naša škola i naredne godine učestvuje na INOSTU i sličnim takmičenjima.
Vladimir Hrvaćanin
Učenik
„INOST je bitan za nas mlade srednjoškolce jer nas podstiče na kreativnost, rad, trud i marljivost. Sve ovo doprinosi razvoju naših poslovnih sposobnosti i sigurno je da će nam to trebati i koristiti u životu. Veoma cijenimo projekte ostalih škola i smatram da se na ovaj način kvalitetno gradi poštovanje prema konkurenciji jer ovdje zaista možemo vidjeti odlične ideje.“
Luka Marinković
Učenik

Profesor Danijel Kozarac je izrazio zadovoljstvo timskim radom svojih učenika, kao i zainteresovanošću posjetilaca.

Oduševljenje i osmijeh na licima onih koji su probali specijalne polarizovane naočale na PRIVATNOM MONITORU, jasan su nam pokazatelj uspješnosti ovog projekta. Kako je svakom od nas važna bezbjednost naših sredstava, posebnu zainteresovanost kod posjetilaca izazivao je i naš projekat SAVREMENA ZAŠTITA BANKOMATA. Preciznu metodu prisluškivanja otkriva još jedan naš projekat-LASER MIKROFON koji je privlačio i zadržavao pažnju prisutnih.

INOST 2017.
INOST 2017.
INOST 2017.

Kako su izgledali naši projekti?