Dan škole

  • Post category:Vijesti

,,SIGURNIM KORAKOM NAPRIJED”

OBILJEŽENO JEDANAEST GODINA POSTOJANJA I USPJEŠNOG RADA NAŠE ŠKOLE

Dvodnevnim aktivnostima (11. i 12. maja 2017. godine) obilježili smo jedanaest godina postojanja i uspješnog rada naše škole. Ovi dani bili su posvećeni kreativnosti, stvaralaštvu i dostignutim rezultatima.

Pod motom ,,SIGURNIM KORAKOM NAPRIJED“, provodeći prisutne goste kroz istoriju škole započeli smo našu svečanost. U nastavku programa su ovogodišnji maturanti, opraštajući se od školskih dana, izveli predstavu „NAKON DESET GODINA“, prožetu anegdotama, emocijama i sjećanjima.

Ovo veče bilo je prilika da se spomenu i pohvale najuspješniji učenici, oni koji su se istakli svojim vrijednim radom, visokim školskim postignućem i učešćem u vannastavnim sadržajima.

Za najuspješnije učenike u ovoj školskoj godini proglašeni su: Luka Marinković (I1), Milana Grmaš (I2), Dario Milanko (II1), Andrej Đukić (II2), Angela Kalaba (III1), Nikola Sotirov (IV1) i Ognjen Radonjić (IV2).

Za najuspješnije odjeljenje, sa najvišom srednjom ocjenom 4,59 i najmanjim brojem izostanaka, proglašeno je odjeljenje IV1.

Posebno su pohvaljeni članovi ovogodišnjeg INOST TIMA: Nikola Mirković, Vladimir Hrvaćanin, Marko Vidović i Luka Marinković, koji su predstavljali našu školu na ovogodišnjoj Međunarodnoj izložbi ideja, inovacija i stvaralaštva, ,,INOST MLADIH 2017“. Na čelu ovog kreativnog tima bio je profesor Danijel Kozarac, koji je proglašen za najkreativnijeg profesora naše škole u školskoj 2016/17. god.

Tradicionalno Univerzitet PIM, osnivač Srednjoškolskog centra, dodjeljuje učeniku generacije stipendiju za prvi ciklus studija na nekom od fakulteta Univerziteta PIM, po izboru učenika. Ovogodišnjoj učenici generacije Valentini Krnetić uz iskrene čestitke nagradu je uručio direktor Univerziteta prof. dr Ilija Džombić.

U svom obraćanju prisutnim gostima i maturantima direktorica Danijela Jokanović je istakla da najveće bogastvo škole čine njeni učenici, te da je završetkom ove školske godine i odlaskom ove generacije maturanata ispisano još jedno značajno poglavlje u knjizi školskih uspomena.
„Pažljivo pravite svoje izbore, čitajte i između redova, mudro se suočavajte sa izazovima vremena, koristite svoje iskustvo, jer mnogo toga dobrog i korisnog nosite iz ove škole, samo je potrebno da to prepoznate i u pravom trenutku na pravi način iskoristite. Vjerujem u svakog od vas i sa zadovoljstvom ću dijeliti radost svakog vašeg budućeg uspjeha, ma gdje bili. Ne zaboravite- ovdje ste uvijek dobrodošli. Vrata ove kuće za sve vas će uvijek biti širom otvorena“, poručila je direktorica škole ovogodišnjoj generaciji maturanata.

Nakon svečane dodjele priznanja prisutni gosti su imali priliku da vide zanimljivo predstavljanje zanimanja u okviru otvorenih vrata koje su priredili učenici Srednjoškolskog centra.
Drugi dan obilježavanja bio je ispunjen brojnim i bogatim sadržajima. Dodjelom sertifikata zatvorena je Škola programiranja za učenike devetog razreda osnovne škole koju tradicionalno organizuje Elektrotehnička škola Srednjoškolskog centra „Ljubiša Mladenović“. Učesnici ovogodišnje Škole programiranja uspješno su savladali osnove programskog jezika PYTHON .

Gosti, budući srednjoškolci i njihovi roditelji su u okviru otvorenih vrata imali priliku da se upoznaju sa školama i zanimanjima koja učenici mogu pohađati u okviru Srednjoškolskog centra. Profesori i učenici Srednjoškolskog centra su svoje utiske i iskustvo o školi podijelili sa budućim srednjoškolcima. Kao dobri domaćini, nasmijani, spontani i veseli izazvali su oduševljenje i mnoštvo pozitivnih komentara.

Turnirom u malom fudbalu koji je organizovan za buduće srednjoškolce na sportskom terenu škole zatvorena je ovogodišnja svečanost obilježavanja Dana škole.