Edukativna predavanja

  • Post category:Vijesti

Gostujuće predavanje prof.dr Radomira Čolakovića ,,Psihologija, perspektiva za budućnost“

U petak, 11.11.2016. godine gost predavač u našoj školi bio je prof.dr Radomir Čolaković, vanredni profesor na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu i profesor na PIM univerzitetu.

            Profesor Čolaković je za učenike četvrtog razreda, u okviru programa profesionalne orijentacije, održao predavanje na temu ,,Psihologija, perspektiva za budućnost“.

Na osnovu svog bogatog akademskog, praktičnog ali i životnog iskustva profesor Čolaković je predstavio studijski program Psihologije, te izazvao veliko interesovanje kod naših učenika za nastavak predavanja na ovu temu.

Zanimljiv način predstavljanja mogućnosti koje zanimanje psihologa pruža, poslova, problema i načinia na koje diplomirani psiholozi mogu usavršavati svoja znanja kao i perspektive koje pruža ovo zanimanje, dao je priliku učenicima da u veoma prijatnoj, opuštenoj atmosferi postave pitanja, daju svoje komentare ali i iskažu zadovoljstvo zbog gostovanja uvaženog profesora u našoj školi.

Gostujuće predavanje doc.dr Džanana Berberovića ,,Psihpatologija adolescenata“

 U petak, 18.11.2016. godine gost predavač u našoj školi bio je doc.dr Džanan Berberović, profesor na PIM univerzitetu, studijski program Psihologija.

 Predavanje na temu ,,Psihopatologija adolescenata“ koje je, uz mnogo primjera iz svog bogatog profesionalnog iskustva stečenog u radu sa štićenicima Maloljetničkog zatvora u Tuzli, izložio profesor Berberović izazvalo je oduševljenje, veliku zainteresovanost i mnoštvo pitanja naših učenika.

Zbog velike zainteresovanosti učenika, profesor Berberović će uskoro ponovo biti naš drag gost,sa nekom novom jednako zanimljivom temom.