Održana Svetosavska akademija

  • Post category:Vijesti

Povodom Savindana učenici Srednjoškolskog centra „Ljubiša Mladenović“ prigodnim programom i ove godine su podsjetili sve prisutne na život i djelo Svetog Save.

Sveti Sava, prosvetitelj, prvi arhiepiskop srpski, tvorac naše samostalne crkve, duhovni graditelj države, prvi zakonodavac, dalekovid političar, diplomata, izmiritelj zavađene braće i time spasilac Srbije, predstavlja simbol svih težnji ka dobru.

Rijetko se negdje može naći tako velika, otmena, čista i potpuna figura koja u sebi objedinjuje učitelja i državnika, političara i svetitelja, humanist i hodočasnika, mudraca i pisca, a sve to je bio Sveti Sava.

Mi mu se svaki put vraćamo sa željom da neko novo zrno njegove mudrosti osvijetlimo i tako produžimo njegovo trajanje u nama i kroz sve nas proslijedimo dalje, poručili su učenici.

Prisutne je pozdravila direktorica škole Danijela Jokanović koja je čestitala školsku slavu svim učenicima, studentima i profesorima riječima:

,,Želja mi je da istinske ljudske vrijednosti i duh Savinog učenja ispunjavaju ne samo ovaj, već svaki dan našeg života , da postanu naša lična mudrost i opredjeljenje sa kojim ćemo koračati kroz život.“

Direktorica je pohvalila uspješne učenike. Ovogodišnju dobitnicu nagrade Grada koja se povodom Savindana uručuje najuspješnijim učenicima, Tanju Katić, učenicu četvrtog razreda naše škole.

Prisutnim učenicima, studentima i profesorima se obratio i prof.dr Ilija Džombić, direktor i vlasnik Univerziteta PIM i Srednjoškolskog centra koji je ovom prilikom čestitao školsku slavu sa željom da i sljedeću dočekamo u miru i slozi, ponizno i skromno kako priliči svim velikim ljudima.