Poruka učenicima

Dragi učenici,
Vjerujemo da ste poželjeli zvuk školskog zvona, susret sa školskim drugovima, atmosferu u razredu, nova znanja i iskustva…

Škola istina ponekad i nije ugodna, ali vjerujemo ipak da, kada se utisci sumiraju, osjećaj zadovoljstva i prijatnosti je dominantan i ostaje u našem sjećanju…

U školi pored učenja o zanimanju koje ste odabrali, učite i o ponašanju, ali i o socijalnim i emocionalnim vezama i relacijama, empatiji, razumijevanju… U školi se sklapaju prijateljstva, često ona koja će trajati cijeli život, susreće se sa simpatijama, ljubavima, proširuju znanja,
vidici, razvijaju se ideje, želje, postavljaju ciljevi, kreiraju lični planovi…

Zbog svega navedenog boravak i komunikacija u školi su jako važni za vaš razvoj. Istina, situacija u kojoj smo se našli je specifična, neobična, drugačija od one na koju smo navikli. Ali upravo sposobnost čovjeka da se prilagođava novim i nepoznatim situacijama jeste jedna od najvrjednijih njegovih karakteristika. To je ono što nazivamo inteligencijom, a vi ste inteligentni, te smo sigurni da ćete se snaći i u ovoj situaciji u kojoj je očuvanje zdravlja prioritet.

Zbog toga je veoma važno da zajedno poštujemo odluke Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske kao i preporuke Instituta za javno zdravstvo i ponašamo se odgovorno.

Iako će Vaš boravak u školi biti kraći nego inače, čas će trajati 20 minuta sa pauzama od 5 minuta između časova, vjerujemo da se radujete vremenu koje ćete provesti sa školskim drugarima.

Bićete obaviješteni o svim mjerama koje ćemo preduzeti kako bismo zaštitili naše zdravlje. Učenicima kojima bude onemogućeno da prate nastavu – djeca koja su hronični bolesnici ili koja su na bolničkom liječenju, biće obezbijeđena onlajn nastava.

Učenici ne moraju nositi maske u učionici, već prilikom dolaska u školu i tokom kretanja po školi, dok je maska za profesore obavezna.
Za sva pitanja su vam na raspolaganju odjeljenjske starješine, predmetni profesori i uprava škole.

Budite odgovorni, zaštitite sebe i druge!
SREĆAN POČETAK ŠKOLSKE GODINE!

Uprava SC ,,Ljubiša Mladenović”