Posjeta Zavodu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju „Dr Miroslav Zotović“

  • Post category:Vijesti

Učenici prvog razreda naše Medicinske škole, smjer fizioterapeutski tehničar, u pratnji profesorice Biljane Marjanac, posjetili su Zavod za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju „Dr Miroslav Zotović“ u ponedjeljak, 24.12.2018. godine.

Sa aktivnostima i terapeutskim procedurama Odjeljenja za ortopediju učenike je upoznala glavni fizioterapeut Zavoda Bogdana Mraković.

Učenici naše škole, prilikom posjete, su vidjeli elektroterapiju, manuelnu terapiju, terapiju parafinom, vaskulator, odjeljenje hidroterapije i odjeljenje ortopedske protetike.

Učenici su u Zavodu imali priliku da vide i najnoviju opremu u tehnologiji izrade ortopedskih pomagala. Uz pomoć vrhunske tehnologije izrađuju se pomagala individualno prilagođena svakom pacijentu kao što su npr. mideri za razne deformitete kičme i proteze za gornje i donje ekstremitete.

Sve aktivnosti i usluge Zavoda za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju imaju za cilj da povećaju samostalnost i kvalitet života pacijenata.

Još jedno praktično iskustvo za naše učenike koje će upotpuniti njihovo znanje ali i ukupnu sliku o značaju poziva koji su odabrali.