Srebrenom plaketom nagrađen projekat učenika Srednjoškolskog centra „Ljubiša Mladenović“ na Inostu 2019.godine

  • Post category:Vijesti

U organizaciji Saveza inovatora Republike Srpske i Udruženja inovatora grada Banja Luka od 17. do 19. aprila 2019. godine realizovana je u Domu omladine Banja Luka XXI međunarodna izložba ideja, inovacija i stvaralaštva „INOST MLADIH 2019“.

Na ovogodišnjem „INOST-U MLADIH 2019“ predstavljeno je 343 rada od oko 505 autora iz Republike Srpske i Federacije BiH, Srbije, Slovenije, Makedonije, Austrije, Ruske federacije, Kine, Indonezije, Tajvana, Indije i Irana.

Naša škola predstavila se sa četiri projekta koji su privukli pažnju kako kod posjetilaca tako i kod organizatora, predstavnika Saveza inovatora Republike Srpske i predstavnika Ministarstva nauke i tehnologije.
Projekti naše škole su:
 ŠKOLSKI ASISTENT
 PAMETNA KOŠNICA
 FLOOR SYNTH
 100W LD BLIC

Učenici elektrotehničke škole Srednjoškolskog centra “Ljubiša Mladenović“ među kojima su Luka Marinković, Marko Vidović, Ivana Ćulibrk, Saša Vicanović, Nemanja Gavrić i Nedeljko Ostojić predstavili su svoje projektne ideje velikom broju okupljenih posjetilaca među kojima je bio i Srđan Rajčević, ministar za naučno tehnološki razvoj, isoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske, kao i gradonačelnik
Banja Luke, Igor Radojičić.

Učenik naše škole Luka Marinković, u konkurenciji srednjih škola, nagrađen je srebrenom plaketom za projekat ŠKOLSKI ASISTENT.

Čestitamo timu učenika na postignutim rezultatima !

Uprava škole i Osnivač