Učenici Medicinske škole Srednjoškolskog centra ,,Ljubiša Mladenović“ učestvovali na Međunarodnom sajmu zdravlja i turizma

Učenici Medicinske škole Srednjoškolskog centra ,,Ljubiša Mladenović“ bili su učesnici Međunarodnog sajma zdravlja i turizma koji je, od 24. do 26. septembra 2015. godine, održan na Trgu Krajine u Banjoj Luci.

Učenici su svoj doprinos dali akcijom mjerenja krvnog pritiska i šećera u krvi za naše sugrađane.Cilj ove aktivnosti je bio isticanje značaja prevencije zdravlja ali i promocija humanog poziva zdravstvenog radnika. Ljubaznost i profesionalni odnos naših učenika i profesora privukli su mnoge građane, naročito one starije životne dobi koji su iskazali svoje zadovoljstvo uslugom i spremnošću mladih ljudi da učestvuju u ovakvim aktivnostima.

Učenici su, takođe, imali priliku da upoznaju izlagače iz oblasti alopatske, integrativne i alternativne medicine kao i proizvođače organske i zdrave hrane, vode i dijetetskih suplemenata.

Posjeta i učešće naših učenika na Međunarodnom sajmu zdravlja i turizma, Banjaluka, 2015., bila je još jedna prilika da medicinari upotpune svoje znanje i upoznaju se sa različitim oblastima medicine.