Članovi novinarske sekcije prisustvovali predstavljanju važne Studije

Članovi novinarske sekcije prisustvovali predstavljanju važne Studije – “Studije mapiranja institucionalnog kršenja ljudskih prava u BiH” koju su organizovali Univerzitet PIM i ADI, 27.09.2021. godine.

Članovi novinarske sekcije prisustvovali su na predstavljanju važne Studije, koja govori o kršenju ljudskih prava u Bosni i Hercegovini.

Predstavljanje Studije održalo se na Univerzitetu za poslovni inženjering i menadžment u Banjoj Luci.

U nastavku teksta vam prenosimo članak koji su pripremili naši članovi novinarske sekcije, kao osvrt na pomenuti događaj.

“Prisustvovali smo predstavljanju rezultata “Studije mapiranja institucionalnog kršenja ljudskih prava u BiH” koju su organizovali Univerzitet PIM i ADI, 27.09.2021. godine.Studija je izrađena u okviru projekta “Doprinos akademske zajednice zaštiti ljudskih prava u BiH”.

Na samom početku, obratila se gđa Snježana Ivandić-Ninković ispred ADI iz Sarajeva. Takođe, obratio se i prorektor za nauku i kvalitet doc. dr Dejan Kojić ispred Univerziteta PiM, poželio dobrodošlicu auditorijumu.

Prof. dr Aleksandar Ivanović je predstavio Studiju i njene ključne faktore i rezultate nakon čega je usljedila diskusija.

U diskusiji učestvovali su sudija prof. dr Milan Blagojević, prof. dr Genc Trnavci, prof. dr Mile Matijević i drugi.Predstavljanje i analizu evropskih standarda po pitanju prava na slobodu mišljenja i ingormisanja, slobodu mirnog okupljanja i udruživanja i slobodu kretanja je izložila prof. dr Dženeta Omerdić.Za kraj, održana je još jedna diskusija.”

Naš Srednjoškolski centar “Ljubiša Mladenović” čine vrijedni đaci koji svakodnevno učestvuju u raznovrsnim sadržajima, radionicama, projektima i na taj način daju svoj doprinos društvenoj zajednici.