Edukativno predavanje o karcinomu dojke i testisa i promovisanje zdravih stilova života

  • Post category:Vijesti

U utorak, 03. decembra, gosti naše škole bili su predstavnici udruženja ISKRA iz Banje Luke.

Misija ovog udruženja je da svojim djelovanjem djeci oboljeloj od malignih bolesti i njihovim roditeljima pruži aktivnu, trajnu i cjelovitu pomoć i podršku, ali isto tako da informišu mlade o prevenciji i ranom otkrivanju malignih oboljenja.

S tim ciljem predavač udruženja Iskra, Suzana Kekić je sa učenicima, na pristupačan način, podjelila svoje znanje, informacije i iskustva o karcinomu dojke i testisa, ističući prije svega mjere prevencije, te značaj ranog otkrivanja ovih teških oboljenja za uspješno liječenje.

Zahvaljujemo se predstavnicima udruženja ISKRA na spremnosti da svoje znanje i iskustvo prenesu mladim ljudima, te tako daju doprinos podizanju svijesti mladih ljudi o značaju prevencije i usvajanju zdravijeg stila života.

U našoj školi je održana edukacija o borbi protiv karcinoma dojke i testisa u cilju edukacije učenika o ranom otkrivanju i prevenciji ovih opasnih bolesti. 

Školu su posjetili članovi udruženja Iskra čija jedna od misija je da djeci oboljeloj od malignih bolesti i njihovim roditeljima pruži aktivnu, trajnu i cjelovitu pomoć i podršku, ali isto tako da pružaju informacije o prevenciji i ranom otkrivanju ovih bolesti. 

Predavač i član udruženja Iskra Suzana Kekić je učenicima na pristupačan način podjelila svoje znanje, informacije i iskustva vezano za ove bolesti.