Izlet – Eko centar Ljekarice kod Prijedora

IZLET ISPUNJEN MNOŠTVOM ZABAVE I SMIJEHA

Koliko je za duh i tijelo blagotvoran i koristan boravak u prirodi svima nam je poznato, ali koliko će biti i zabavan to zavisi samo od nas.

Pred kraj školske godine izlet u prirodi je divna prilika da se svi zajedno, učenici i profesori, opustimo i odmorimo. Ovaj lijepi dan proveli smo u izuzetno prijatnom prirodnom okruženju Eko-centra „LJEKARICE“. Svojom ljubaznošću naši domaćini doprinijeli su da se osjećamo još ljepše.

Mnogo uređenog, ali opet potpuno prirodnog prostora je divna prilika za uživanje u šetnji uz šume opojnih mirisa, mirna jezera, drvene mostiće i molove. Kombinacija drveta, kamena i vode stvara poseban ugođaj mira i još više pojačava osjećaj lijepog.

Mir i tišinu prirode ukrašavali su zvuci gitare naše učenice Angele Kalaba uz laganu pjesmu društva okupljenog oko nje. U opuštenom prijateljskom raspoloženju, uz lijepe pjesme i miris dima roštiljske vatre započeli smo ovaj dan koji se nastavio kroz razne fizičke aktivnosti koje je osmislio naš profesor fizičkog vaspitanja. Ove zabavne igre uz zajedničko učešće i učenika i profesora izazivale su veliko oduševljenje uz mnogo smijeha ispisujući nezaboravne uspomene.

Ljubitelji fudbala uživali su na fudbalskom terenu, dok su ostali posmatrali i navijali. Profesor Vuk Todorović pripremio je i posebne poligone koje su naši učenici i profesori prelazili u timskom i takmičarskom duhu razvijajući i pokazujući svoju spretnost i brzinu. Ono što je posebno zabavno, koliko za učesnike toliko i za posmatrače, su stare, ali uvijek atraktivne igre TRKA U VREĆAMA i POVLAČENJE KONOPCA koje su praćene smijehom, radosnim i prijatnim uzbuđenjem.

Na izletima naše škole posebno ističemo zajedničko učešće učenika i profesora u igrama što navedene aktivnosti čini još zabavnijim.

Ovakvi izleti ispunjeni raznim zabavnim aktivnostima divna su prilika za razvijanje timskog duha i saradnje, ali i izgradnju prijateljskih odnosa i povjerenja između učenika i profesora.

Obogaćeni prijatnim iskustvima i lijepim uspomenama sa ovog izleta, mi sa radošću iščekujemo još zajedničkih i zabavnih druženja uz još mnogo kreativnih igara.