Naši učenici posjetili su Sajam knjiga u Banjoj Luci

Naši učenici i profesori posjetili su 26. Međunarodni sajam knjiga u Banjoj Luci.
Naši učenili posjetili 26. Međunarodni sajam knjiga u Banjoj Luci
Naši učenici ispred dvorane Borik

Učenici su imali priliku da posjete štandove izdavača “Laguna“, “Vulkan“, “Mali princ”, Zavod za udžbenike Istočno Sarajevo, “Dereta” i mnoge druge izdavačke kuće.

Za svaku generaciju mogla se izabrati poneka knjiga. Tako su učenici kupili poneku dječiju knjigu kako bi obradovali mlađeg brata ili sestru. Mogli su pronaći i literaturu koja je neophodna za njihovo obrazovanje. Takođe, bilo je i onih koji su kupili neke od naslova svjetske klasike i bestselera.

Učenici su se posebno obradovali jer su imali priliku da prisustvuju predstavljaju zbirke pjesama srpske književnice i pjesnikinje Mirjane Bulatović, kao što može da se vidi sa fotografija.

Takođe, ovo je bila posebna prilika za naše učenice četvrtog razreda koje pohađaju novinarsku sekciju. Naime, Bojana, Nada i Jovana su intervjuisale nekoliko izdavača i od njih prikupile korisne informacije za školske novine.

Tako su se pred izdavačima našla različita i zanimljiva pitanja. Od toga kakva je posjećenost Sajma, koja vrste književnih djela je najtraženija, koji autori su najpopularniji na ovogodišnjem Sajmu, kao i to koje bi knjige oni preporučili čitaocima. Učenice su saznale da su izdavači prilično zadovoljni posjećenošču. Svojim čitaocima rado preporučuju djela iz svjetske književnosti i svjetske bestselere. Ipak, neizostavna je preporuka domaćeg štiva. Napominju da nikada ne smijemo zaboraviti koliko važne i velike književnike imamo. Samo neki od njih su: Ivo Andrić, Meša Selimović, Desanka Maksimović, Njegoš, Branko Ćopić, Borislav Pekić, Danilo Kiš, Miloš Crnjanski i mnogi drugi.

Članovi novinarske sekcije intervjuisale su nekoliko izlagača na Sajmu knjiga

Nekoliko potpunih intervjua biće objavljeno u školskim novinama i na taj način biće dostupni i svim ostalim učenicima.

Sajam knjiga smo napustili sa mnogo lijepih utisaka i jedva čekamo sljedeći, kao i svaku narednu vannastavnu aktivnost!

Realizovanjem vannastavnih aktivnosti Srednjoškolski centar “Ljubiša Mladenović” nastavlja da bude inspirativna sredina koja podstiče dodatnu edukaciju, kreativnost, saradnju i aktivan pristup učenja i van učionice.

Vaš Srednjoškolski centar “Ljubiša Mladenović”.