Obilježena Nedjelja djeteta

  • Post category:Vijesti

Prva sedmica mjeseca oktobra posvećena je obilježavanju međunarodne Dječije nedjelje. Dječija nedjelja je prilika da se ukaže na obavezu poštivanja Konvencije UN-a o pravima djeteta, ali i da se djeca kroz igru edukuju  i animiraju.

Vođeni motom ,,I MI SMO NEKAD BILI MALI”, učenici naše škole odlučili su da posjete ,,Centar za djecu, mlade i porodicu” u Laktašima i provedu vrijeme sa predškolskom grupom djece.

Dobro pripremljeni, uz podršku svojih profesora, posvetili su nezaboravne trenutke mališanima predškolskog uzrasta. Zanimljivi razgovori, priče, igrokazi, dječiji snovi, maštanja i predivno druženje oživjeli su sjećanja na rano djetinstvo, kako je to biti mali sa velikim snovima, vječnim osmijehom i iskrama u očima.

Ovo nezaboravno druženje završili smo onako kako to najmlađi najviše vole, slatkišima i širokim osmijesima.

Dječija nedjelja je prilika da se, mnogo glasnije nego inače, čuje glas djece, te da njihov osmjeh i dobrobit stavi na sam vrh prioriteta roditelja, nastavnika, vaspitača, društvene zajednice. Ovim skromnom gestom, željeli smo obradovati djecu, ali i odati priznanje ustanovi i osoblju koje sa toliko ljubavi i truda svakodnevno radi sa najmlađima iz naše zajednice.