Obilježeno 200 godina od rođenja F.M. Dostojevskog

Dana 10. i 11. novembra u našoj školi obilježeno je 200 godina od rođenja F.M. Dostojevskog.

Povodom obilježavanja 200 godina od rođenja F. M. Dostojevskog, Srednjoškolski centar “Ljubiša Mladenović” je tokom 10.10. i 11.11.  organizovao niz aktivnosti posvećenih životu i djelu poznatog ruskog pisca.

Tokom prvog dana, 10. novembra, učenice naše škole su čitale odlomke iz najpoznatijih djela Dostojevskog: Bijedni ljudi, Zločin i kazna i Kockar.

Profesorica ruskog i srpskog jezika, Snježana Stanković, se posebno potrudila da ostalim đacima prbliži ne samo ovaj veliki dan, nego i samo doba u kome je živio veliki ruski pisac. Tako su naše učenice obukle kostime nalik onima iz 19. vijeka i na taj način svima nama dočarale ambijent u kome je živio i stvarao Dostojevski.

Velika posjećenost naših učenika nas je posebno iznenadila i dirnula, te još jednom posvjedočila činjenici da veliki ljudi ne umiru, sve dok njihova djela žive među nama.

Srednjoškolski centar “Ljubiša Mladenović” se na ovaj način pridružio mnogobrojnim svjetskim instucijama koji u novembru obilježavaju ovaj značajni jubilej.

Tokom drugog dana obilježavanja 200. godina od rođenja Dostojevskog, profesorica ruskog i srpskog jezika, Snježana Stanković, učenicima je napravila zanimljivu igru.

Naime po cijeloj školi bilo je sakriveno mnoštvo dokaza koji su neophodni da se prikupe kako bi se na kraju razotkrio zločin koji je asocijacija na zločin Raskoljnikova iz romana Zločin i kazna.

Takođe, i u ovoj igri učestvali su skoro svi učenici naše škole, te nas je i to dodatno obradovali.

Ponosni smo na svoje učenike i na njihovu energiju koju podjednako ulažu u svaku ovakvu aktivnost!