Održan prvi roditeljski sastanak u školskoj 2018/19. godini

  • Post category:Vijesti

Rukovodeći se dosadašnjim iskustvom i dobro poznatom činjenicom da bez prisne, sadržajno bogate i planski usmjerene saradnje porodice i škole  ne može biti govora o potpunom uspjehu u vaspitanju mladih, razvijanju svestrano obrazovanih, stvaralačkih i slobodnih ličnosti, u Srednjoškolskom centru ,,Ljubiša Mladenović“ posebnu pažnju posvećujemo saradnji i kvalitetnoj komunikaciji sa roditeljima naših učenika.

S tim ciljem 1.10.2018. godine održan je prvi roditeljski sastanak u školskoj 2018/19. godini.

Roditeljima su se, pored odjeljenjskih starješina, koji su planski vodili odjeljenjske roditeljske sastanke, obratili i vlasnik Srednjoškolskog centra ,,Ljubiša Mladenović“ prof. dr Ilija Džombić i direktorica škole mr Danijela Jokanović.

Prvi roditeljski sastanak, koji redovno organizujemo na početku školske godine, je prilika da upoznamo roditelje sa važnim informacijama kao i planom saradnje za naredni period. Razmjena informacija o svakom učeniku, predstavljanje roditeljima načina na koji će se realizovati nastava kao i ostali obrazovno vaspitni sadržaji, uvid u pravilnike, reforme koje se vrše u školi i praćenje plana saradnje u svrhu maksimalne podrške našim učenicima za postizanje kvalitetnih rezultata u učenju i razvoju ličnosti, važne su informacije koje razmjenjujemo sa roditeljima naših učenika.

Tako je i tokom ovog sastanka posebno istaknuto inovativno ulaganje u nastavna sredstava i opremu koja se primjenjuje od ove školske godine.

Naime, projekat Virtuelna učionica koji se od ove godine koristi u nastavnom procesu daje mogućnost učenicima da putem korištenja tableta, koje je škola obezbijedila za svakog učenika, prate nastavu i budu aktivni učesnici u nastavnom procesu i tokom učenja ostvaruju interakciju sa svojim profesorima ali i školskim drugarima.

Ovaj projekat, takođe, daje mogućnost roditeljima da prate školski sadržaj kao i napredovanje, rezultate i postignuća svoje djece.

Sastanak je na obostrano zadovoljstvo završen u prijatnom raspoloženju prigodnim koktelom kojem su prisustvovali svi predmetni profesori, uprava škole i roditelji, što takođe doprinosi zbližavanju i razvijanju kvalitetnih partnerskih odnosa.

Zahvaljujemo se roditeljima naših učenika na odzivu, iskrenoj podršci radu škole i spremnosti da budu istinski saradnici i partneri u ostvarenju našeg zajedničkog zadatka.

 

Uprava škole