Teodora Grajić – dobitnica Svetosavske nagrade grada Banja Luka

Teodora Grajić – dobitnica Svetosavske nagrade Grada Banja Luka

Povodom školske slave – Svetog Save, 27.1.2015.godine, na svečanosti u Banskom dvoru, dodijeljene su nagrade Grada Banja Luka najuspješnijim srednjoškolcima.

Nastavničko vijeće Srednjoškolskog centra „Ljubiša Mladenović“ u Banjoj Luci za Svetosavsku nagradu, koju dodjeljuje Gradonačelnik Grada, predložilo je Teodoru Grajić, učenicu trećeg razreda Ekonomske škole.

Teodora Grajić je rodjena 2.6.1997. godine u Banjoj Luci. Kao odličan učenik završila je Osnovnu školu „Branko Ćopić“ u Banjoj Luci, a odličan uspjeh i primjerno vladanje ostvarila je i u našoj školi zbog čega je već dvije godine birana i nagrađena za najuspješnijeg učenika svog odjeljenja.

Pored odličnih rezultata ostvarenih u školskom postignuću, Teodora je veoma uspješna i u drugim aktivnostima. Završila je Osnovnu muzičku školu. Svira klavir i gitaru. Bavila se folklorom, baletom i latinoameričkim plesovima. Učestvovala je na brojnim plesnim takmičenjima i ostvarila prvo mjesto na državnom takmičenju u Bosni i Hercegovini u latinoameričkim plesovima. Učestvovala je na brojnim plesnim takmičenjima i ostvarila prvo mjesto na državnom takmičenju u Bosni i Hercegovini u latinoameričkim plesovima. Izuzetno interesovanje i talenat pokazuje u učenju stranih jezika. Kroz članstvo i učešće u projektima u okviru sekcije Mladi ekonomisti pokazala je svoje osobine: kreativnost, komunikativnost, snalažljivost i spremnost za timski rad ali i za individualnu inicijativu. U okviru sporta bavila se tenisom.

Teodora je iskrena, dobronamjerna, izuzetno vrijedna i spremna na saradnju, te je zbog toga omiljena među vršnjacima i profesorima.