Učionica bez zidova – novi projekat u našoj školi

Novi projekat “Učionica bez zidova” realizovali smo već prvog mjeseca nove školske godine u Srednjoškolskom centru “Ljubiša Mladenović”.

Raznovrsnost i inovativnost su jako bitni segmenti kako u razvoju tako i u edukaciji. Zato je u SC “Ljubiša Mladenović” učenicima dostupan savršen sklop tih aktivnosti.

U okviru projekta ,,Učionica bez zidova” učenike čeka uzbudljiva i zanimljiva avantura jer će učionicu zamijeniti prirodnim ambijentom za učenje – ,,učionicom bez zidova”.

Tako su već naši učenici prvog razreda svoj čas srpskog jezika proveli u prirodi u okviru naše aktivnosti.

Ova aktivnost, kao i druge slične aktivnost, nude nam mnogo lijepih i korisnih stvari:

  • Naglašava značaj boravka đaka u prirodi za psiho-fizičko zdravlje;
  • Nudi osjećaj opuštene atmosfere;
  • Vše interakcije između nastavnika i đaka;
  • Više aktivnosti izmeđju samih đaka.

Učenici kažu da im se mnogo dopao ovakav vid izvođenja nastave i da im je žao što dolazi zima, jer po takvim vremenskm prilika ne mogu čas provesti u prirodi.

Ipak, potajno se nadaju da će ih obradivati poneki lijep i sunčan jesenji dan, kako bi još neke od svojih časova proveli u prirodi!

Na ovaj način Sredsnjoškolski centar “Ljubiša Mladenović” nastavlja da bude inspirativna sredina koja podstiče kreativnost, saradnju i aktivan pristup učenja i van učionice.

Ovo je jedna od aktivnosti putem koje na kreativan način stičemo znanja, zajedno napredujemo i, što je najvažnije, stvaramo uspomene.

Kako je izgledao ovaj zanimljivi čas srpskog jezika možete pogledati na video snimku, kao i na fotografijama.

Vaš Srednjoškolski centar “Ljubiša Mladenović”