Učenici Ekonomske škole S.C ,,Ljubiša Mladenović” učestvovali na Sajmu preduzeća za vježbu.

Kad virtualno postane stvarno

U banjalučkom Domu omladine u četvrtak, 10.marta 2016. godine održan je Sajam preduzeća za vježbu u organizaciji JU Ekonomska škola Banja Luka sa ciljem upoznavanja srednjoškolaca o funkcionisanju i poslovanju jednog preduzeća. Sajam preduzeća za vježbu je svakako jedan od najvažnijih događaja u radu i postojanju PZV-a. Priprema i učestvovanje na sajmu kod učenika podstiče visok stepen odgovornosti i motivisanosti za predstavljanje svoje firme, škole i stečenih sposobnosti i znanja.

Pored 14 PZV-a škole domaćina i Virtualne banjalučke banke na sajmu su učestvovali i 3 PZV-a drugih škola ekonomske struke u Banjaluci. Zadovoljstvo je bilo iskoristiti priliku i na zanimljiv način predstaviti ideju i rad učenika. Učenici naše škole su predstavili svoje preduzeće pod nazivom Shoot Em Up i uz pomoć profesorice Dijane Jović kao i učenika trećeg razreda uspjeli su da virtuelno preduzeće pretvore u pravo iskustvo.

Sve aktivnosti priprema i učešća na Sajmu učenici su prihvatili sa oduševljenjem kao bogato iskustvo koje će im pomoći u ličnoj i profesionalnoj afirmaciji.