Međunarodni dan srednjoškolaca

  • Post category:Vijesti

Savjet učenika Srednjoškolskog centra: „Ljubiša Mladenović“ i ove godine je u okviru Mreže savjeta učenika učestvovao u obilježavanju Međunarodnog dana srednjoškolaca i studenata 17. novembra povodom  sjećanja na praške učenike.

I ove školske godine u okviru naše Škole učenici su ovaj dan obilježili kroz  akciju „Idemo na Mars, a možda i dalje“. Tim povodom došlo je do zamijene uloga učenika i profesora. Tako su se učenici  našli u ulozi profesora za katedrom i sa dnevnikom u rukama, dok su profesori imali priliku da se vrate u školske klupe u ulogu učenika.

Osnovni cilj i svrha ove aktivnosti ogleda se u podsticanju i razvijanju međusobnog razumijevanja i empatije između učenika i profesora.

Ove godine u ulogama profesora bili su učenici: Luka Marinkovic, Ivana Ćulibrk, Saša Vicanović, Nemanja Gavrić, Dario Milanko, Marko Zečević, Tanja Katić, Srđan Perendija, Jovana Gudalović, Anđela Suvajac, Milana Došlov i  Stefan Vukmir.

Uloge direktora i sekretara uzeli su Vladimir Hrvaćanin i Teo Krecelj.

A naši profesori Nataša Čabak, Biljana Marjanac, Dragana Paspalj, Maja Stojanović, Dijana Bosančić, Bojana Butulija, Dejan Lalatović, Suzana Vrhovac i  Boris Knežević ovog dana bili su u ulogama učenika.

Naši učenici Vladimir Hrvaćanin, Dario Milanko, Marko Vidović, Lana Kondić i Tatjana Predić   zajedno sa oko 250 srednjoškolaca svih 18 Savjeta učenika grada Banjaluke performansom  na Trgu Krajine obilježili su ovaj dan.