Učenici SC „Ljubiša Mladenović“ su učestvovali u debatnoj emisiji Četaonica

Učenici SC „Ljubiša Mladenović“ su učestvovali u debatnoj emisiji Četaonica zajedno sa 14 banjalučkih srednjih škola, koji su kroz takmičenje u okviru projekta „Kulturom dijaloga do zdravih životnih navika“ u saradnji sa udruženjem Perpetuum mobile, pokazali svoje vještine u debatovanju, prvenstveno na teme koje i dalje predstavljaju neku vrstu predrasuda na našim prostorima.
Učenica SC „Ljubiša Mladenović“ Elena Aničić izjavila je da ovo takmičenje za nju predstavlja novo iskustvo i da je realizacija projekta bila odlična:

– Očekujem da će se ovim podići svijest mladih o temama o kojima treba da se raspravlja, da se o svemu može govoriti na lijep način, i mislim da je sve ovo bilo vrijedno truda. Ovo je bilo jedno veliko iskustvo.

Kroz unaprijed utvrđena pravila debatovanja učenici su bili u prilici da istražuju suprotstavljene pravne i ekonomske modele, filozofske ideje, ekološka, politička i druga aktuelna pitanja.

Ovo debatu čini uspješnom i popularnom edukativnom metodom koja je zasnovana na modelima obrazovnih institucija širom svijeta i ima za cilj analiziranje problema današnjice kroz suprotstavljanje stavova. Učenici tako šire svoje znanje i bolje razumiju stvarnost u kojoj živimo.